Förvärm ugnen till 200 grader Celsius.
Paj med köttfärs
En klassisk paj med köttfärs är en kär favorit i många hem. Pajen är krämig och fyllig med smak av lök och kryddor som ger en härlig balans till köttets saftiga konsistens. Den är perfekt som huvudrätt och kan avnjutas varm direkt ur ugnen.
Förberedelsetid
33m
Tillagning
27m
Total tid
1h
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medium
Hälsa
5.0/10
-
#679
-
#680
-
#681
-
#682
-
#683
-
#684
-
#685
Laga med trygghet
Följ stegen och bocka av dem allt eftersom.
Stek 500g nötfärs tillsammans med 1 hackad gul lök i en stekpanna på medelhög värme tills färsen är genomstekt och löken är mjuk.
1 hTillsätt salt, peppar och dina favoritkryddor enligt smak.
Rulla ut en fryst pajdeg och placera den i en pajform. Se till att degen täcker botten och sidorna ordentligt.
Häll köttfärsblandningen i pajskalet och fördela den jämnt.
Vispa ihop 3 ägg och 200 ml grädde i en skål och häll blandningen över köttfärsen.
200 mGrädda pajen i ugnen i ungefär 30-35 minuter eller tills den fått en gyllenbrun färg.
35 minuteTa ut pajen från ugnen och låt den svalna något innan servering.
Kökstips
Små puffar för ett smidigare köksflöde.
- Taste and adjust seasoning throughout cooking
Perfekta kombinationer
Lyft måltiden med drycker och tillbehör.
Vin och dryck
- Light red or crisp white wine
Utforska vidare
Fler smaker som håller inspirationen vid liv.