Koka pastan i rikligt saltat vatten tills den är al dente enligt paketets anvisning. Spara lite av pastavattnet.
Pasta med kronärtskocka och citron
En ljus och fräsch pastarätt med al dente pasta, mjuka kronärtskockor och en aromatisk citronsås.
Förberedelsetid
15m
Tillagning
10m
Total tid
25m
Portioner
3
Svårighetsgrad
Medium
Hälsa
5.0/10
-
#843
-
#844
-
#845
-
#846
-
#847
-
#848
-
#849
-
#850
-
#851
-
#852
Laga med trygghet
Följ stegen och bocka av dem allt eftersom.
Skär kronärtskocka hjärtan i små bitar och hacka vitlöken.
Zesta citronen och pressa ur saften; sätt åt sidan.
Värm upp olivoljan i en stor panna på medelvärme. Fräs vitlök lågt tills den doftar, tillsätt kronärtskocka och fräs i 2–3 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
3 minuteRör i citronjuice och citronzest i kronärtskockan. Tillsätt den färdiga pastan och lite pastavattnet för att få en krämig sås.
Rör ner persilja och riven parmesanost. Smaka av och justera konsistensen med mer pastavatten om det behövs. Servera direkt.
Kökstips
Små puffar för ett smidigare köksflöde.
- Taste and adjust seasoning throughout cooking
Perfekta kombinationer
Lyft måltiden med drycker och tillbehör.
Vin och dryck
- Light red or crisp white wine
Serveringsidéer
- Perfect for weeknight dinners
Utforska vidare
Fler smaker som håller inspirationen vid liv.
Panerad aubergine med paprikaröran Muhammara
Pasta Pomodoro
Asiatisk Kålpannkaka med sojamarinerad kålsallad
Pasta salsiccia
Snabba nudlar i krämig och het sås
Pappardelle med svamp fetaost dill och citron