Blanda soja, sake, mirin, socker, sesamolja, finhackad vitlök och riven ingefära i en skål. Lägg köttet i marinaden och låt marinera i 30–60 minuter.
60 minuteYakiniku med ris
En japanskinspirerad rätt där tunt skivat nötkött marineras i yakiniku-sås och grillas snabbt. Serveras med nykokt ris och grillade grönsaker.
Förberedelsetid
42m
Tillagning
28m
Total tid
1h 10m
Portioner
4
Svårighetsgrad
Hard
Hälsa
5.0/10
-
#887
-
#888
-
#889
-
#890
-
#891
-
#892
-
#893
-
#894
-
#895
-
#896
-
#897
-
#898
-
#899
Laga med trygghet
Följ stegen och bocka av dem allt eftersom.
Under tiden koka riset enligt förpackningens instruktioner tills det är mjukt. Låt vila 5 minuter.
5 minuteSkär paprika, zucchini, champinjoner och rödlök i lagom stora bitar.
Hetta upp en grill-/stekpanna med lite olja. Stek grönsakerna tills de får färg och fortfarande har lite tuggmotstånd.
Ta upp köttet ur marinaden (spara marinaden) och stek köttet snabbt i het panna, 1–2 minuter per sida tills det fått fin färg och är genomvarmt.
2 minuteSkiva köttet tunt och strö över rostade sesamfrön. Servera med ris och de grillade grönsakerna.
Kökstips
Små puffar för ett smidigare köksflöde.
- This recipe takes time - plan ahead for best results
- Prep all ingredients before starting to cook
- Taste and adjust seasoning throughout cooking
Perfekta kombinationer
Lyft måltiden med drycker och tillbehör.
Vin och dryck
- Light red or crisp white wine
Utforska vidare
Fler smaker som håller inspirationen vid liv.
Kyckling burritos
Oxfilé med potatisgratäng och rödvinssås
Gyros i tunnbröd med tzatziki
Höstgryta med svamp och äpple
Panang curry med ris
Vodkapasta