1. Skär kycklinglårfilé i jämnstora bitar och förbered marinaden.
Sticky chicken med sesamnudlar
En söt, klibbig kycklingrätt med krispig yta och mjuka sesamnudlar. En snabb och smakrik middag som passar hela familjen.
Förberedelsetid
24m
Tillagning
16m
Total tid
40m
Portioner
4
Svårighetsgrad
Hard
Hälsa
5.0/10
-
#830
-
#831
-
#832
-
#833
-
#834
-
#835
-
#836
-
#837
-
#838
-
#839
-
#840
-
#841
-
#842
Laga med trygghet
Följ stegen och bocka av dem allt eftersom.
2. Blanda soja, hoisinsås, honung, risvinäger, pressad vitlök och riven ingefära i en bunke. Tillsätt 1 msk sesamolja.
1 m3. Lägg kycklingen i marinaden och låt marinera i cirka 10 minuter.
10 minute4. Koka sesamnudlarna enligt paketinstruktionerna. Skölj raskt i kallt vatten och låt rinna av.
5. Hetta upp 1 msk neutral olja i en stor stekpanna eller wok. Stek kycklingen i omgångar tills den fått gyllene färg, cirka 5–7 minuter. Ta upp ur pannan och lägg åt sidan.
1 m6. Häll resten av marinaden i pannan, tillsätt 2 msk vatten och red såsen med maizena upplöst i lite vatten tills den tjocknar.
2 m7. Blanda nudlarna med kycklingen och såsen så att allt täcks jämnt.
8. Strö över sesamfrön och servera direkt.
Kökstips
Små puffar för ett smidigare köksflöde.
- Prep all ingredients before starting to cook
- Taste and adjust seasoning throughout cooking
Perfekta kombinationer
Lyft måltiden med drycker och tillbehör.
Vin och dryck
- Light red or crisp white wine
Utforska vidare
Fler smaker som håller inspirationen vid liv.
Quesadillas
Höstgryta med svamp och äpple
Gyros i tunnbröd med tzatziki
Oxfilé med potatisgratäng och rödvinssås
Panang curry med ris
Teriyakikyckling