Skölj potatisen och koka i saltat vatten tills mjuk (ca 20-25 minuter).
25 minuteKrämig lax med citronsås
En mjuk, krämig rätt där saftig lax möter en frisk citronsås. Servera gärna med kokt potatis eller ris.
Förberedelsetid
19m
Tillagning
16m
Total tid
35m
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medium
Hälsa
5.0/10
-
#861
-
#862
-
#863
-
#864
-
#865
-
#866
-
#867
Laga med trygghet
Följ stegen och bocka av dem allt eftersom.
Salta och peppra laxfiléerna. Samtidigt kan du hetta upp en panna och smälta 20 g smör.
Stek laxfiléerna i smör i ca 2-3 minuter per sida tills de är gyllenbruna och nästan genomstekta. Ta upp och håll varm.
3 minuteI samma panna vispa ner 2 dl grädde och 2 dl crème fraiche. Låt småkoka tills såsen tjocknar något (ca 3-5 minuter).
5 minuteTillsätt 3 msk citronsaft, 1 tsk salt och 0,5 tsk svartpeppar. Smaka av och rör i 5 g dill mot slutet.
3 mServera laxen med den krämiga såsen över potatis eller ris och garnera med extra dill.
Kökstips
Små puffar för ett smidigare köksflöde.
- Taste and adjust seasoning throughout cooking
Perfekta kombinationer
Lyft måltiden med drycker och tillbehör.
Vin och dryck
- Light red or crisp white wine
Utforska vidare
Fler smaker som håller inspirationen vid liv.
Teriyakikyckling
Gyros i tunnbröd med tzatziki
Oxfilé med potatisgratäng och rödvinssås
Quesadillas
Yakiniku med ris
Krämig gnocchi med salsiccia