Huvudrätt Bräserat Nötkött

Rödvinsbräserad oxkind med potatispuré

Långsamt bräserat oxkind i rödvin med len potatispuré och en glansig, mustig sås. Perfekt som komfortmat till helgen.

0.0 (0 omdömen)
balanserat val
Rödvinsbräserad oxkind med potatispuré

Förberedelsetid

2h 24m

Tillagning

1h 36m

Total tid

4h

Portioner

4

Svårighetsgrad

Hard

Hälsa

5.0/10

Portioner
1.0× skala
  • #1108
  • #1109
  • #1110
  • #1111
  • #1112
  • #1113
  • #1114
  • #1115
  • #1116
  • #1117
  • #1118
  • #1119
  • #1120
  • #1121
  • #1122
  • #1123

Laga med trygghet

Följ stegen och bocka av dem allt eftersom.

Förberedelse 2h 24m Tillagning 1h 36m Total tid 4h
0 av 9 steg klara (0%)
1

Bryn oxkinden runt om i olivolja i en stor gryta tills den får en djup brun yta. Salta och peppra lätt.

2

Ta upp köttet och lägg åt sidan. Fräs hackad lök, morötter och selleri i samma gryta tills de får färg och mjuknar.

3

Tillsätt vitlök, timjan och lagerblad och fräs ytterligare en minut.

4

Häll i rödvin och låt det koka upp, sänk sedan värmen och reducera till ungefär halva mängden.

5

Tillsätt oxköttet igen tillsammans med buljong och resten av kryddorna. Låt sjuda, helst i ugn vid 160 C eller på spisen under lock i cirka 2,5 timmar tills köttet är mycket mört.

6

Koka potatisarna i saltat vatten tills de är mjuka, cirka 15–20 minuter. Häll av vattnet.

20 minute
7

Gör puré genom att pressa potatisen och bland i smör och mjölk tills slät. Smaka av med salt och vitpeppar.

8

Sila såsen och reducera tills den tjocknar något, cirka 5–10 minuter. Smaka av och justera kryddningen.

10 minute
9

Skiva oxkinden och servera med potatispuré, sås och gärna ett deployments med färsk persilja som garnering.

💡

Kökstips

Små puffar för ett smidigare köksflöde.

  • This recipe takes time - plan ahead for best results
  • Prep all ingredients before starting to cook
  • Taste and adjust seasoning throughout cooking
🍷

Perfekta kombinationer

Lyft måltiden med drycker och tillbehör.

Vin och dryck

  • Light red or crisp white wine