Skär kycklinglårfilé i jämnstora bitar, ca 2 cm stora.
Teriyakikyckling
En klassisk teriyaki-kyckling med glansig, söt-umami glaze. Servera gärna med nykokt ris och ångade grönsaker.
Förberedelsetid
36m
Tillagning
24m
Total tid
1h
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medium
Hälsa
5.0/10
-
#925
-
#926
-
#927
-
#928
-
#929
-
#930
-
#931
-
#932
-
#933
Laga med trygghet
Följ stegen och bocka av dem allt eftersom.
Blanda soja, honung, farinsocker, riven ingefära och pressad vitlök i en skål. Tillsätt sesamolja och rör till en jämn teriyakisås.
Marinera kycklingen i blandningen i kylskåp i cirka 30 minuter.
30 minuteHetta upp olja i en stor stekpanna och bryn kycklingbitarna tills de får gyllene yta, cirka 5–7 minuter.
7 minuteTillsätt resten av marinaden i pannan och låt koka tills såsen tjocknar och kycklingen är genomstekt, cirka 5–8 minuter.
8 minuteStrö över rostade sesamfrön och servera med nykokt ris och ångade grönsaker.
Kökstips
Små puffar för ett smidigare köksflöde.
- Taste and adjust seasoning throughout cooking
Perfekta kombinationer
Lyft måltiden med drycker och tillbehör.
Vin och dryck
- Light red or crisp white wine
Utforska vidare
Fler smaker som håller inspirationen vid liv.
Krämig gnocchi med salsiccia
Oxfilé med potatisgratäng och rödvinssås
Quesadillas
Schnitzel med smörstekta potatisar och rödvinssky
Yakiniku med ris
Krämig lax med citronsås