Koka pastan i saltat vatten tills den är al dente.
Vodkapasta
En krämig pastarätt med tomatsås smaksatt av vodka, grädde och parmesan. Snabb att laga och perfekt som vardagsmiddag.
Förberedelsetid
18m
Tillagning
12m
Total tid
30m
Portioner
2
Svårighetsgrad
Hard
Hälsa
5.0/10
-
#1062
-
#1063
-
#1064
-
#1065
-
#1066
-
#1067
-
#1068
-
#1069
-
#1070
-
#1071
-
#1072
Laga med trygghet
Följ stegen och bocka av dem allt eftersom.
Hacka lök och vitlök. Värm upp olivolja i en stor panna på medelvärme.
Fräs löken tills den mjuknar, tillsätt vitlök och chiliflakes. Fräs ytterligare cirka 30 sekunder.
Tillsätt krossade tomater eller passata och låt såsen småkoka i 5–7 minuter.
7 minuteHäll i vodkan och låt den koka upp. Reducera tills hälften av vätskan återstår.
Rör i grädde och rivna parmesanen tills såsen är krämig. Smaka av med salt och svartpeppar.
Vänd ner pastan i såsen och vänd tills allt är jämnt täckt. Om såsen känns tjock, späd med lite pastavattnet.
Garnera med färsk basilika och extra parmesan och servera direkt.
Kökstips
Små puffar för ett smidigare köksflöde.
- Prep all ingredients before starting to cook
- Taste and adjust seasoning throughout cooking
Perfekta kombinationer
Lyft måltiden med drycker och tillbehör.
Vin och dryck
- Light red or crisp white wine
Serveringsidéer
- Perfect for weeknight dinners
Utforska vidare
Fler smaker som håller inspirationen vid liv.
Oxfilé med potatisgratäng och rödvinssås
Höstgryta med svamp och äpple
Gyros i tunnbröd med tzatziki
Panang curry med ris
Quesadillas
Teriyakikyckling