Sätt ugnen på 200°C. Dela potatisen i jämnstora bitar och lägg på en plåt. Ringla över 2 msk olivolja, salt (1 tsk) och svartpeppar (0,5 tsk). Blanda väl.
2 mFläskytterfilé i ugn med potatis och gräddsås
En klassisk rätt där mört fläskytterfilé möter rostad potatis och en krämig gräddsås. En enkel middag perfekt för familjen.
Förberedelsetid
45m
Tillagning
30m
Total tid
1h 15m
Portioner
4
Svårighetsgrad
Hard
Hälsa
5.0/10
-
#1052
-
#1053
-
#1054
-
#1055
-
#1056
-
#1057
-
#1058
-
#1059
-
#1060
-
#1061
Laga med trygghet
Följ stegen och bocka av dem allt eftersom.
Torka av fläskytterfilén och krydda med salt, svartpeppar och 1 tsk timjan.
Placera potatisen i ugnen och rosta i cirka 35–40 minuter tills den är gyllen och mjuk.
40 minuteLägg fläskytterfilén i en annan ugnsfast form och rosta i ugnen i cirka 25–30 minuter tills innertemperaturen är cirka 65–68°C. Låt köttet vila några minuter innan skivning.
30 minuteUnder tiden gör gräddsåsen: hacka lök och vitlök. Fräs i 20 g smör i en kastrull tills mjuk. Tillsätt 2 dl köttfond och 3 dl grädde, koka upp och sjud tills såsen tjocknar. Rör ut 1 msk maizena i lite vatten och tillsätt för mer bindning. Smaka av med salt och peppar.
1 mSkiva köttet och servera tillsammans med potatis och gräddsås. Garnera gärna med lite färsk persilja.
Kökstips
Små puffar för ett smidigare köksflöde.
- This recipe takes time - plan ahead for best results
- Taste and adjust seasoning throughout cooking
Perfekta kombinationer
Lyft måltiden med drycker och tillbehör.
Vin och dryck
- Light red or crisp white wine
Utforska vidare
Fler smaker som håller inspirationen vid liv.
Panang curry med ris
Quesadillas
Oxfilé med potatisgratäng och rödvinssås
Gyros i tunnbröd med tzatziki
Höstgryta med svamp och äpple
Vodkapasta