Koka riset enligt anvisningen på förpackningen och håll varmt.
Panang curry med ris
En krämig Panang curry med kokosmjölk och Panang currypasta, serverad med nykokt ris.
Förberedelsetid
30m
Tillagning
20m
Total tid
50m
Portioner
4
Svårighetsgrad
Hard
Hälsa
5.0/10
-
#995
-
#996
-
#997
-
#998
-
#999
-
#1000
-
#1001
-
#1002
-
#1003
-
#1004
-
#1005
-
#1006
-
#1007
Laga med trygghet
Följ stegen och bocka av dem allt eftersom.
Skär kycklingfilé i strimlor (ca 500 g).
Hacka lök och paprika.
Hetta upp oljan i en stor panna eller wok. Fräs löken tills den mjuknar, cirka 2 minuter.
2 minuteTillsätt kycklingstrimlorna och fräs tills de är genomstekta, cirka 4–5 minuter.
5 minuteRör ner Panang currypasta (ca 70 g) och fräs i 1–2 minuter så att aromerna frigörs.
2 minuteHäll i kokosmjölk (400 ml) och kycklingbuljong (200 ml). Lägg i kaffir-limeblad (5 st). Låt sjuda i 8–10 minuter.
400 mSmaka av med fisksås (1,5 msk), palmsocker (1 tsk) och limejuice (1 msk). Ta bort kaffir-limebladen.
5 mServera curryn med det nykokta riset. Garnera gärna med färsk koriander.
Kökstips
Små puffar för ett smidigare köksflöde.
- Prep all ingredients before starting to cook
- Taste and adjust seasoning throughout cooking
Perfekta kombinationer
Lyft måltiden med drycker och tillbehör.
Vin och dryck
- Light red or crisp white wine
Utforska vidare
Fler smaker som håller inspirationen vid liv.
Teriyakikyckling
Gyros i tunnbröd med tzatziki
Oxfilé med potatisgratäng och rödvinssås
Quesadillas
Höstgryta med svamp och äpple
Schnitzel med smörstekta potatisar och rödvinssky