Asiatisk Huvudrätt Rätt med ris

Panang curry med ris

En krämig Panang curry med kokosmjölk och Panang currypasta, serverad med nykokt ris.

0.0 (0 omdömen)
balanserat val
Panang curry med ris

Förberedelsetid

30m

Tillagning

20m

Total tid

50m

Portioner

4

Svårighetsgrad

Hard

Hälsa

5.0/10

Portioner
1.0× skala
  • #995
  • #996
  • #997
  • #998
  • #999
  • #1000
  • #1001
  • #1002
  • #1003
  • #1004
  • #1005
  • #1006
  • #1007

Laga med trygghet

Följ stegen och bocka av dem allt eftersom.

Förberedelse 30m Tillagning 20m Total tid 50m
0 av 9 steg klara (0%)
1

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen och håll varmt.

2

Skär kycklingfilé i strimlor (ca 500 g).

3

Hacka lök och paprika.

4

Hetta upp oljan i en stor panna eller wok. Fräs löken tills den mjuknar, cirka 2 minuter.

2 minute
5

Tillsätt kycklingstrimlorna och fräs tills de är genomstekta, cirka 4–5 minuter.

5 minute
6

Rör ner Panang currypasta (ca 70 g) och fräs i 1–2 minuter så att aromerna frigörs.

2 minute
7

Häll i kokosmjölk (400 ml) och kycklingbuljong (200 ml). Lägg i kaffir-limeblad (5 st). Låt sjuda i 8–10 minuter.

400 m
8

Smaka av med fisksås (1,5 msk), palmsocker (1 tsk) och limejuice (1 msk). Ta bort kaffir-limebladen.

5 m
9

Servera curryn med det nykokta riset. Garnera gärna med färsk koriander.

💡

Kökstips

Små puffar för ett smidigare köksflöde.

  • Prep all ingredients before starting to cook
  • Taste and adjust seasoning throughout cooking
🍷

Perfekta kombinationer

Lyft måltiden med drycker och tillbehör.

Vin och dryck

  • Light red or crisp white wine