Hetta upp olivolja i en stor gryta över medelvärme. Hacka lök och vitlök och fräs tills löken är mjuk och genomskinlig, cirka 5 minuter.
5 minuteHöstgryta med svamp och äpple
En mustig höstgryta med svamp, äpple och rotfrukter i en smakrik buljong – perfekt för kyliga dagar.
Förberedelsetid
54m
Tillagning
36m
Total tid
1h 30m
Portioner
4
Svårighetsgrad
Hard
Hälsa
5.0/10
-
#981
-
#982
-
#983
-
#984
-
#985
-
#986
-
#987
-
#988
-
#989
-
#990
-
#991
-
#992
-
#993
-
#994
Laga med trygghet
Följ stegen och bocka av dem allt eftersom.
Tillsätt champinjoner och morötter i bitar och fräs tills svampen fått färg och vätskan har börjat släppa från svampen, cirka 5-7 minuter.
7 minuteRör i tärnade äpple och tomatpuré. Fräs i 1-2 minuter.
2 minuteHäll i rödvin (om du använder) och låt det reducera något, cirka 3 minuter.
3 minuteSmula ner buljongtärningen och tillsätt potatis, samt buljong eller vatten tills grytan nästan täcker. Smaka av med salt, peppar och timjan.
Låt grytan sjuda under lock i cirka 40-50 minuter tills potatis och morötter mjuknat och smakerna blandats.
50 minuteTillsätt äpplebitarna mot slutet och sjud i 5-7 minuter så att de behåller lite tuggmotstånd.
7 minuteServera grytan varm med ett gott bröd eller över potatismos.
Kökstips
Små puffar för ett smidigare köksflöde.
- This recipe takes time - plan ahead for best results
- Prep all ingredients before starting to cook
- Taste and adjust seasoning throughout cooking
Perfekta kombinationer
Lyft måltiden med drycker och tillbehör.
Vin och dryck
- Light red or crisp white wine
Utforska vidare
Fler smaker som håller inspirationen vid liv.
Oxfilé med potatisgratäng och rödvinssås
Panang curry med ris
Gyros i tunnbröd med tzatziki
Vegetarisk burriots
Quesadillas
Teriyakikyckling