Hacka lök och vitlök och fräs i olivolja tills de mjuknar och blir genomskinliga, ca 5 minuter.
5 minuteBlomkålssoppa
En len och krämig blomkålssoppa med mild smak av lök och vitlök. Enkel att laga och passar som en lätt lunch eller som förrätt.
Förberedelsetid
24m
Tillagning
16m
Total tid
40m
Portioner
4
Svårighetsgrad
Hard
Hälsa
5.0/10
-
#901
-
#902
-
#903
-
#904
-
#905
-
#906
-
#907
-
#908
-
#909
-
#910
-
#911
Laga med trygghet
Följ stegen och bocka av dem allt eftersom.
Skär blomkål i buketter och potatis i små bitar. Tillsätt blomkål och potatis i pannan och fräs ytterligare 3–5 minuter.
5 minuteTillsätt grönsaksbuljong så att allt täcks och koka upp. Sänk värmen och sjud i cirka 20 minuter tills blomkål och potatis är mjuka.
20 minuteMixa soppan slät med en stavmixer eller i en blender.
Rör i grädde och crème fraîche, låt sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt. Servera varm, gärna med ett gott bröd vid sidan av.
5 minuteKökstips
Små puffar för ett smidigare köksflöde.
- Prep all ingredients before starting to cook
- Taste and adjust seasoning throughout cooking
Perfekta kombinationer
Lyft måltiden med drycker och tillbehör.
Vin och dryck
- Light red or crisp white wine
Utforska vidare
Fler smaker som håller inspirationen vid liv.
Panerad aubergine med paprikaröran Muhammara
Pasta Pomodoro
Vegansk goulaschsoppa
Asiatisk Kålpannkaka med sojamarinerad kålsallad
Pasta med kronärtskocka och citron
Snabba nudlar i krämig och het sås