Förvärm ugnen till 180°C.
Fyllda paprikor
Fyllda paprikor är en klassisk och smakrik rätt där fräscha paprikor fylls med en god blandning av grönsaker och kryddor. Detta recept kombinerar den söta smaken av paprika med kryddiga och mustiga inslag vilket gör det till en perfekt måltid för såväl vardag som fest. Rätten kan anpassas efter önskemål, med olika fyllningar för variation.
Förberedelsetid
30m
Tillagning
30m
Total tid
1h
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medium
Hälsa
5.0/10
-
#459
-
#460
-
#461
-
#462
-
#463
-
#464
Laga med trygghet
Följ stegen och bocka av dem allt eftersom.
Skär toppen av paprikorna och ta bort fröna.
Hacka löken och vitlöken, fräs dem i en panna med lite olivolja tills de är mjuka.
Tillsätt riset och låt det fräsa med de andra ingredienserna i pannan under några minuter.
Fyll paprikorna med risblandningen och placera dem i en ugnsform.
Häll över lite tomatsås över paprikorna för extra smak och fukt.
Täck formen med folie och grädda i ugnen i 30 minuter.
30 minuteTa bort folien och grädda ytterligare 10-15 minuter tills paprikorna är mjuka och börjar få färg.
15 minuteServera varma, gärna med en grön sallad vid sidan om.
Kökstips
Små puffar för ett smidigare köksflöde.
- Taste and adjust seasoning throughout cooking
Perfekta kombinationer
Lyft måltiden med drycker och tillbehör.
Vin och dryck
- Light red or crisp white wine
Utforska vidare
Fler smaker som håller inspirationen vid liv.