Skölj bönorna noga och låt dem rinna av.
Böngryta
Böngryta är en värmande och smakrik vegetarisk rätt som är perfekt för kalla dagar. Med en bas av olika bönor, grönsaker och kryddor ger den en mättande och näringsrik måltid som passar både som lunch och middag.
Förberedelsetid
20m
Tillagning
20m
Total tid
40m
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medium
Hälsa
5.0/10
-
#393
-
#394
-
#395
-
#396
-
#397
-
#398
Laga med trygghet
Följ stegen och bocka av dem allt eftersom.
Hacka de nödvändiga grönsakerna såsom lök, paprika och tomater.
Värm olivolja i en stor gryta över medelhög värme.
Tillsätt löken och fräs tills den är mjuk och genomskinlig.
Lägg i paprika och fräs i några minuter.
Tillsätt tomaterna och låt dem koka i 5 minuter.
5 minuteHäll i bönorna och rör om.
Spä med vatten eller buljong tills du får önskad konsistens.
Tillsätt kryddor sådana som salt, peppar och eventuellt chili eller örter för extra smak.
Låt grytan sjuda i cirka 20 minuter så smakerna hinner sätta sig.
20 minuteServera gärna med ris eller bröd och njut!
Kökstips
Små puffar för ett smidigare köksflöde.
- Taste and adjust seasoning throughout cooking
Perfekta kombinationer
Lyft måltiden med drycker och tillbehör.
Vin och dryck
- Light red or crisp white wine
Utforska vidare
Fler smaker som håller inspirationen vid liv.