Förvärm ugnen till 200 grader Celsius.
Potatisgratäng med kött
Potatisgratäng med kött är en klassisk och värmande rätt som är perfekt för kalla dagar. Denna gratäng bjuder på krämig potatis och saftigt kött, vilket skapar en utsökt kombination av smaker. Rätten är enkel att förbereda och kan beskådas i många husmanskostkök.
Förberedelsetid
45m
Tillagning
30m
Total tid
1h 15m
Portioner
4
Svårighetsgrad
Hard
Hälsa
5.0/10
-
#226
-
#227
-
#228
-
#229
-
#230
-
#231
-
#232
-
#233
Laga med trygghet
Följ stegen och bocka av dem allt eftersom.
Skala och skiva potatisarna tunt med hjälp av en mandolin eller kniv.
Hacka den gula löken och bryn den i en stekpanna med lite olivolja tills den blir genomskinlig.
Tillsätt köttet och bryn det tills det fått en fin färg. Krydda med salt och peppar efter smak.
I en smord ugnsform, varva potatis, kött och lök i lager.
Häll över grädden jämnt över potatislagren och strö riven ost på toppen.
Grädda i ugnen i cirka 45-60 minuter tills potatisen är mjuk och ytan är gyllenbrun.
60 minuteLåt gratängen vila i några minuter innan servering.
Kökstips
Små puffar för ett smidigare köksflöde.
- This recipe takes time - plan ahead for best results
- Taste and adjust seasoning throughout cooking
Perfekta kombinationer
Lyft måltiden med drycker och tillbehör.
Vin och dryck
- Light red or crisp white wine
Utforska vidare
Fler smaker som håller inspirationen vid liv.