Blötlägg kikärtor i vatten i minst 8 timmar.
Falafel
Falafel är en populär medelhavsrätt gjord på kikärtor. Den är smakrik och krispig på utsidan men mjuk inuti. Den är ofta kryddad med spiskummin och koriander, vilket ger den en distinkt smak. Denna vegetariska rätt är perfekt för att serveras i pitabröd med fräscha grönsaker och sås.
Förberedelsetid
48m
Tillagning
32m
Total tid
1h 20m
Portioner
4
Svårighetsgrad
Hard
Hälsa
5.0/10
-
#51
-
#52
-
#53
-
#54
-
#55
-
#56
-
#57
-
#58
Laga med trygghet
Följ stegen och bocka av dem allt eftersom.
Skölj kikärtorna och låt dem rinna av.
Mixa kikärtorna tillsammans med vitlök, lök, spiskummin, koriander, salt och peppar tills det blir en grov smet.
Forma smeten till små bollar eller biffar.
Hetta upp olja i en stekpanna och fritera falaflarna tills de är gyllenbruna.
Servera falaflarna varma i pitabröd med grönsaker och sås.
Kökstips
Små puffar för ett smidigare köksflöde.
- This recipe takes time - plan ahead for best results
- Taste and adjust seasoning throughout cooking
Perfekta kombinationer
Lyft måltiden med drycker och tillbehör.
Vin och dryck
- Light red or crisp white wine
Utforska vidare
Fler smaker som håller inspirationen vid liv.