Börja med att knäcka äggen i en skål och vispa dem lätt.
Plättar
Plättar är en klassisk svensk rätt som påminner om tunna pannkakor. De är lätta och luftiga, perfekta för både frukost och fika. Plättar serveras ofta med sylt och grädde, vilket ger en söt smak och en härlig konsistens.
Förberedelsetid
15m
Tillagning
15m
Total tid
30m
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medium
Hälsa
5.0/10
-
#548
-
#549
-
#550
-
#551
-
#552
-
#553
Laga med trygghet
Följ stegen och bocka av dem allt eftersom.
Tillsätt mjölken och vispa ihop det.
Bud in mjölet lite i taget tills smeten är jämn och klumpfri.
Tillsätt en nypa salt och eventuellt lite socker för sötma.
Hetta upp en stekpanna på medelvärme och smält en klick smör.
Häll en liten skopa smet i pannan, så att den täcker botten.
Stek plätten i 1-2 minuter tills den får en gyllenbrun yta, vänd sedan och stek på andra sidan.
2 minuteFortsätt tills all smet har använts, och håll plättarna varma på en tallrik under en kökshandduk.
Servera plättarna varma med sylt och grädde.
Kökstips
Små puffar för ett smidigare köksflöde.
- Taste and adjust seasoning throughout cooking
Perfekta kombinationer
Lyft måltiden med drycker och tillbehör.
Vin och dryck
- Light red or crisp white wine
Serveringsidéer
- Perfect for weeknight dinners
Utforska vidare
Fler smaker som håller inspirationen vid liv.